Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Onsdag
21 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 1 match
Torsdag
20 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Tisdag
09 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Tisdag
23 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Torsdag
29 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Hemma
KAIS Mora
MORA
Borta
IKSU
IKSU

IKSU historiska mästare - fick Mora på fall igen

21 april 2018 14:25
SSL-slutspelet

Det var en match med högt tempo, fysiskt spel och chanser åt båda håll inför ett gungande Globen. Efter 60 spelade minuter stod det klart att IKSU blev historiska mästare efter att ha tagit sitt sjätte guld genom att besegrat Mora med 4-2.


KAIS Mora - IKSU 2-4 (1-0,0-2,1-2)

Mål KAIS Mora: Jessika Eriksson, My Kippilä

Mål IKSU: Sofia Joelsson 2, Emelie Wibron, Alice Granstedt

Reprisen på fjolårets final öppnades med två extremt taggade lag, det var högt tempo, svängigt och fysiskt. Trots att det var IKSU som hade mest bollinnehav så var KAIS Mora snabba i sina omställningar och kom upp i flera farliga kontringar. Spelet svängde länge fram och tillbaka med heta målchanser åt båda håll. Första målet dröjde ända in till minut 15 när Jessika Eriksson fick in bollen till publikens stora jubel. Matchbilden var fortsatt öppen och det hängde ett mål i luften, för bägge lagen.

Mittenakten inleddes med lite mindre tempo än den första perioden, men det var fortsatt svängigt spel. Sofia Joelsson såg sedan till att kvittera efter drygt fyra minuter. Kvitteringsmålet gjorde att matchtempot höjdes och det var fartfyllt och fysiskt - igen. Med endast tio skeunder kvar av den andra perioden kom sedan ledningsmålet. Cornelia Fjellstedt hittade fram med en exemplarisk passning, som tog sig diagonalt genom Moraförsvaret och fram till Emelie Wibron som bombade in IKSU:s ledningsmål i matchen.

IKSU drog ifrån - trots Morapress

Mora pressade på hårt för att få in en kvittering, men Emelie Frisk svarade för en hel del svettiga räddningar och fick bra hjälp från IKSU-försvaret. Men istället för en kvittering kom IKSU:s tredje mål efter en rörig situation efter drygt halva tredje perioden. Frida Norström drev in bollen som sedan tog på Sofie Joelsson och in i mål. Nästa kalldusch för Mora kom drygt fyra och en halv minut senare efter ett fint passningsspel från Amanda Delgado Johansson och Julia Nordin som hittade ut till Alice Granstedt som satte 4-1.

Morapubliken fick dock chansen att jubla när IKSU drog på sig en utvisning för felaktigt byte. My Kippilä fick in ett riktigt kanonskott och fick in en reducering med tre minuter och tio sekunder kvar av matchen. Trots att Mora försökte in i det sista fick dalalaget till slut se sig besegrade av IKSU - igen. Umeålaget är därmed historiska efter att ha tagit sitt sjätte guld, inget lag har fler guld än IKSU.