Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Pixbo
PIX

IKSU TILL SM-FINAL!

12 april 2018 11:13

Efter två övertidsdraman mellan IKSU och Pixbo i semifinalserien visste publiken knappt vad de skulle förvänta sig inför match tre. Istället fick de snygga mål, upphämtningar och en förlängning - igen!


Efter två jämna och tighta matcher med senast möjliga avgörande, skulle IKSU och Pixbo återigen göra upp i en ny semifinalmatch. Med två vinster, en efter straffar och en efter förlängning var nu IKSU en seger från SM-final. För gästande Pixbo gällde tre raka segrar för avancemang.

Med 20 spelade minutrar var det i första perioden inget snack om vilket lag som hade befälet. 3-0 för IKSU och en flygande start för hemmalaget. Maja Viström, med sitt femte mål mot Pixbo på fem matcher, inledde målskyttet efter pass av Tova Eriksson efter 02.09. En Pixbo-utvisning sju minuter senare ledde till 2-0, detta genom Sofia Joelsson på en retur från Cornelia Fjellstedt. 3-0 kom sedan efter bra IKSU-press, ett Małgorzata Pazio-skott, en räddning och en påpasslig retur av Amanda Delgado Johansson.

Om den första perioden tillhörde IKSU var period två gästernas. Med två mål inom loppet av sex och en halv minut var nu Pixbo nästan ikapp. En skakig andra period och inledning av den tredje från hemmalaget gjorde nu att Pixbo hade ledningen. Med ett 3-4 gjort i boxplay var de nu i ledningen efter en stark vändning. Men IKSU skulle inte ge sig, knappa två minuter senare var kvitteringen ett faktum. Med ett skott från Cornelia Fjellstedt och en styrning av Julia Nordin var nu IKSU ikapp med 12 och en halv minut kvar.

Trots chanser åt båda håll var ställningen 4-4 inför förlängningen. Avgörandet skulle dock inte dröja. Efter 46 sekunder kunde Iza Rydfjäll avgöra med ett hårt skott från kanten upp i nättaket. Två raka vinster efter förlängning och den tredje var nu ett faktum - IKSU var nu i final.

Målskyttar IKSU: Maja Viström, Sofia Joelsson, Amanda Delgado Johansson, Julia Nordin, Iza Rydfjäll.

Highlights från matchen!