Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Kapten Wibron blickar framåt

9 maj 2019 20:35

Ett avslut som ingen i IKSU önskat betydde uttåg i semifinalserien mot Täby. Nu blickar IKSU och lagets kapten Emelie Wibron framåt mot nya mål och matcher. Läs Wibrons tankar om säsongen, hur känslan varit efter och om det som komma skall.


Nu har det gått någon vecka sedan uttåget i semifinalserien mot Täby och säsongens slut. Hur är känslan nu ett tag efter?

-> Det är fortfarande lite svårt att sätta ord på känslorna. Målet var ju att vinna SM-guld och att få fira det med alla i och runt laget. Så det var en grym besvikelse och tomhet när vi åkte ut och säsongen helt plötsligt var slut. Jag har ägnat många dagar åt att älta vad jag skulle ha kunnat göra annorlunda, men nu har revanschlusten hunnit ta över och jag är väldigt laddad på att nästa säsong ska dra igång på allvar.

Vad går det att ta med sig från säsongen? Ett poäng- och målrekord samt vinst i Champions Cup sticker ut.

-> Det mest påtagliga att ta med sig är väl en påminnelse om att det alltid är små marginaler i ett slutspel. Jag har funderat över om det skulle ha hjälpt att känna på ett par förluster tidigare under säsongen. Samtidigt tycker jag att den grundserie vi gör är bättre än någonsin och jag skulle inte ens i efterhand vilja ändra på den resan vi hade fram till slutspelet. Det är helt enkelt bara att ge all cred till Täby som lyckades slå både oss och Mora ur underläge i slutspelet.

Hur ser du på din säsong? Du blev som första IKSU-spelare utsedd till Årets Spelare i Svensk Innebandy.

-> Besvikelsen över att inte ha lyckats leda laget hela vägen fram tar över när jag blickar tillbaka på säsongen så det är svårt att se så mycket positivt i den. Men jag tycker ändå att jag fortfarande blir bättre och bättre för varje år. Det är väl egentligen sällan jag är helt nöjd med min egen prestation, men även om jag ibland känner att det inte är mitt livs dag så försöker jag jobba så hårt att det inte ska märkas. Det tror jag gör att jag har en ganska hög lägstanivå.

Om vi blickar framåt så drar försäsongen igång nu, hur känns det?

-> Det känns verkligen så bra! Jag längtar efter att träna med laget igen och ladda om tillsammans. Det känns så kul att vi blir i stort sett samma trupp som tidigare för då har vi verkligen chans att ta en äkta revansch tillsammans. Det känns härligt att träna hårt igen också efter en lugnare period i träningsbelastning.

Vad blir målet med nästa säsong?

-> Mitt mål varje år är att göra allt jag kan för att bidra till att vi ska vinna SM-guld.