Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sommarkollen med Emelie Engström

9 juli 2018 09:00

Vi är nu mitt i försäsongen med tuffa passet i spåret och gymmet samt där spelarna nu får göra träningen på valfri plats. Många väljer att åka utomlands och spelarna som inte är från Umeå åker oftast hem till sina familjer under denna period. För 20-åriga Emelie Engström kommer sommaren att handla mycket om att åka hem till Skellefteå för att besöka familj och vänner. Här är hennes tankar om säsongen som var och den som kommer och samt om sommaren som förutom Skellefteå-besök kommer att innebära bergsbestigning.


Laget är nu mitt inne i försäsongen! Hur tycker du den har gått hittils?

-> Jag tycker att det har gått jättebra! Vi har ju fantastiska förutsättningar och möjligheter att förbereda oss på bästa möjliga sätt till nästa säsong med både fystränare och anläggning. Jag tycker verkligen att det märks på alla att vi vill bli bättre varje dag och stå ännu starkare nästa säsong.

Ett par månader sedan förra säsongen slutade på bästa möjliga sätt i Globen och i SM-finalen. Vad är ditt bästa minne från finalen och har du något annat roligt minne från säsongen?

-> Hela helgen var ju helt magisk, allt ifrån att gå in i Globen för första gången och känna på golvet till att springa ut vid slutsignalen som Svenska Mästare. Men att stå där i ringen när vi vunnit och sjunga ”Hej här är vi, Sveriges bästa lag...” och se allas tårögda och lyckliga ögon är något jag aldrig kommer att glömma. Ett annat minne från säsongen är jag att fick göra SSL-debut som har varit en stor dröm sedan jag var liten!

Hittills under sommaren, vad har du hunnit med? Har du några andra planer under sommaren?

-> Nu under sommaren har det varit mycket jobb och träning. Jag kommer njuta av min semester hemma i Skellefteå med familj och vänner och sedan väntar en utlandsresa och så ska även Kebnekaise bestigas!

Tills nästa säsong drar igång är det mindre än en månad kvar. Är det något speciellt du ser fram emot med den? Vad blir dina personliga mål med den?

-> Jag ser mest framemot att vi kommer fortsätta utvecklas både som lag och individer och fortsätta vår resa mot det sjunde guldet. Mina personliga mål med nästa säsong är egentligen bara att utvecklas för att bli så bra som möjligt och ta en större roll i laget.

Har du någon sista avslutande hälsning till alla supportrar?

-> Njut av sommaren så ses vi på IKSU till hösten!