Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Seger för Ungdom men tung förlust för Utveckling

14 januari 2019 09:11

I helgen skulle tre matcher ha spelats för IKSU ungdom, utveckling och JAS-laget. Istället blev det två spelade matcher med en vinst och en förlust.


För IKSU ungdom väntade derby på fredagskvällen mot mittenplacerade IBF Dalen. Det gällde att försvara förstaplatsen för hemmalaget i Allsvenskan då RIG Umeå, med en match mer spelad, tagit över den efter segern mot Ersboda. Trots underläge med 0-1 efter knappa sju minuter skulle matchen vändas genom två mål av Emilia Jonsson. I period två kunde Jonsson också göra sitt tredje för dagen, denna gång i powerplay. Innan periodens slut var ställningen 4-2 efter en reducering och ett mål för IKSU av Nora Parkle. I den tredje perioden skulle matchen få ny spänning då gästande IBF Dalen reducerat återigen och ställningen var nu 4-3. Som sista målskytt kunde Emelie Engström göra 5-3 och en viktig vinst med klart spel- och skottövertag, gick till IKSU. IKSU ungdom åker i helgen till Falun och möter laget på lördagen 13:45 i Jalas Arena. På söndagen väntar Strömsbro klockan 14:00 i Alfahallen, Gavlehovshallen.

Målskyttar: Emilia Jonsson 3, Nora Parkle, Emelie Engström.

IKSU ungdom - IBF Dalen 5-3 (Skott: 47-15)

Desto tyngre var helgens match för IKSU utveckling. Genom lite mer än halva matchen höll lagen sig målmässigt jämna med 3-3 på tavlan efter exakt elva minuter in i den andra perioden. Härifrån kunde dock dagens hemmalag Obbola dra ifrån till sammanlagt 7-4 och ta sig ett steg närmare i Pantamera-serien. IKSU/IKSU ungdom ligger dock fortfarande kvar på andraplats med en poäng upp till ledande Gullänget/Kroksta och två poäng ner till just Obbola. För IKSU/IKSU ungdom spelas nästa match 20/1 klockan 11:30 på Vildmannahallen mot Gullänget/Kroksta.

Målskyttar: Agnes Plogner, Emelie Eriksson, Elin Grundström, Elsa Lustig.

Obbola - IKSU/IKSU ungdom 7-4

Fotnot: Det juniorallsvenska lagets match mot Sundsvall blev inställd då just Sundsvall lämnade WO.