Tisdag
09 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Tisdag
23 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Torsdag
29 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Torsdag
14 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sommarkollen med Maja Viström

1 juni 2018 08:30

Dags för försäsong, myggor och midsommar för våra IKSU-spelare. Vi har kollat läget med samtliga spelare i den nya truppen och vi börjar med den 17-åriga debutanten som gjorde två mål och en assist i sin första match med laget - efter en träning. Det här är Maja Viströms tankar om SM-guldet, sommaren och den kommande säsongen.


Sommaren har kommit och försäsongen har börjat för alla innebandyspelare. För IKSU:s spelare är maj-juni en gemensam period där alla i största möjliga mån skall vara på plats i Umeå. Under juli får spelarna göra sina träningspass var de vill och många väljer därför att åka iväg mot sydligare breddgrader eller passar på att göra andra saker. För Maja Viström blir det ingen försäsong, hon spelar nämligen fotboll med Umeå IK och är framgångsrik både på planen inomhus och utomhus.

Maja, om vi blickar tillbaka på säsongen som var, hur var den?

-> Att som 16-åring få vara med om att först och främst vinna SM-guld var magiskt. Sen att vi i samma veva blir historiska med ett sjätte SM-guld gör allt ännu häftigare. Känslan efter slutsignalen var oförklarlig, ren lycka samtidigt som det är så mycket mer.

Det har nu gått en tid sedan SM-guldet togs och säsong 2017/2018 slutade. Har du något roligt eller extra minnesvärt minne, förutom de guld som togs under säsongen?

-> Det mest minnesvärda ögonblicket för min del var helt klart min debut i TV-matchen borta mot Pixbo. Från att ha tränat fem innebandyträningar, varav fyra med ungdom och en med elit till att få chansen att debutera i högsta ligan i Sverige är för mig än idag en dröm som gått i uppfyllelse. Sen att debuten gick som den gick och allt som hände under och efter gör allt ännu mer minnesvärt. Två mål och en assist samt en stel TV-intervju fick jag bjuda på med!

Sommaren har äntligen kommit. Hur ser den ut för dig som samtidigt spelar fotboll? Blir det någon löpning i spåret?

-> Jag spelar nämligen fotboll i Umeå IK under sommaren så missar hela försäsongen, så för mig blir det inte så mycket löpning i spåret.

Hur ser det ut med dina planer under sommaren? Ska du göra något roligt tills den gemensamma innebandyträningen och säsongen 2018/2019 drar igång igen?

-> Under sommaren kommer jag att åka på Gothia Cup med Umeå IK vilket ska bli fantastiskt roligt. Därefter ska jag fortsätta spela fotboll och vara med kompisar och familjen.

Vad ser du mest fram emot under nästa säsong?

-> Det jag ser mest fram emot med nästa säsong är att återigen få chansen att spela med och mot spelare i världsklass, samtidigt som jag hoppas på att vara lite mer förberedd både fysiskt och psykiskt än under min debutsäsong.

Någon avslutande sommarhälsning?

-> Tack för mig, hoppas alla får en bra sommar så ses vi till hösten!