Tisdag
09 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Tisdag
23 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Torsdag
29 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Torsdag
14 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sommarkollen med Louisa Turton

8 juni 2018 09:00

Dags för försäsong, myggor och midsommar för våra IKSU-spelare. Vi har kollat läget med samtliga spelare i den nya truppen. Louisa Turtons facit i IKSU är rätt bra, på två säsonger har hon två SM-guld och ett Champions Cup-guld. Vi har kollat läget med henne om sommaren, SM-finalhelgen och vad hon minns bäst av säsongen i efterhand.


Sommaren har kommit och försäsongen har börjat för alla innebandyspelare. För IKSU:s spelare är maj-juni en gemensam period där alla i största möjliga mån skall vara på plats i Umeå. Under juli får spelarna göra sina träningspass var de vill och många väljer därför att åka iväg mot sydligare breddgrader eller passar på att göra andra saker. Halv-walesiskan Louisa Turton berättar här om vad SM-guldet betyder, hur hennes rumskamrat på Globenhotellet chockade henne mitt i natten och om hur hon siktar på att bestiga ett berg i sommar!

Två säsonger och två SM-guld för din del, hur var känslan i år att vinna ditt andra SM-guld och klubbens sjätte?

-> Det kändes givetvis hur bra som helst och känslorna är svåra att beskriva. Det är få förunnat att få uppleva detta och man hade inte velat dela detta med något annat lag! En stressig vardag, utmaningen att planera sin tid samt behovet att prestera hela dagarna både karriärmässigt och som elitidrottare är tufft och att dessutom försöka klämma in tid för nära och kära, men allt känns värt det när man får uppleva ytterligare ett SM-guld, och än mer att vara med och skriva in IKSU i historieböckerna med sina bästa kompisar och alla kring laget.

Det har nu gått en tid sedan SM-guldet togs och säsongen 2017/2018 slutade. Har du något roligt eller extra minnesvärt minne, förutom de guld som togs under säsongen?

-> Det finns så många men man kan omöjligt inte låta bli att nämna ögonblicket efter banketten och SM-guldfesten då Empa, min sambo för den helgen, kommer inspringades på hotellrummet på småtimmarna och berättar att hon ska bli mamma. Annars såklart, alla magsår man fick som följd av semifinalserien....

Sommaren har äntligen kommit. Vad är dina tankar kring löpning i spåret, intensiva innebandypass och lyfta vikter under försäsongen?

-> Jag trivs hur bra som helst bland vikter och i spåret så personligen känns det kanon att få bryta av innebandyn lite med andra träningsformer. Sen möjligheten att kombinera intervallpass med innebandy är kanon, så förutsättningsmässigt och den allsidiga träningen det bjuds på dessa månader klagar man definitivt inte på. Därefter möjligheten att få träna före arbetstid och den individanpassade träningen passar perfekt så man kan få lite extra kvällstimmar över vissa dagar och lättare får ihop vardagen.

Har du några roliga planer under sommaren som du ska göra tills den gemensamma innebandyträningen och säsongen 2018/2019 drar igång? Något du ser extra framemot under nästa säsong?

-> Jag och sambon planerar bland annat att bestiga Kebenekaise, men mest är planen att njuta av min första riktiga semester. Ta sig tid att träffa vänner och familj som man inte har allt för mycket tid för under säsongen och, givetvis, träna. Såklart ser jag också fram emot att hänga i omklädningsrummet med mina lagkamrater varje dag samt att kicka igång ännu en resa mot nya framgångar med ett nytt lagbygge.