Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Sommarkollen med Cornelia Fjellstedt

2 juli 2018 09:00

Vi är nu mitt i försäsongen med tuffa passet i spåret och gymmet samt där spelarna nu får göra träningen på valfri plats. Många väljer att åka utomlands och spelarna som inte är från Umeå åker oftast hem till sina familjer under denna period. En som åkt söderut är Cornelia Fjellstedt som gör sig redo för sin sjunde säsong i världens bästa klubblag. Här är hennes tankar om "ögonblicket" från SM-guldet, den bästa träningen hon varit med om, sommaren, nästa säsongs mål och om Champions Cup i "förorten".


Laget är nu mitt inne i försäsongen! Hur tycker du den har gått hittils?

-> Jag tycker faktiskt att det gått bra. Personligen tycker jag att kombinationen av att vi har fantastiska möjligheter och förutsättningar med träning och Ida vår fystränare gör försäsongen väldigt bra. Jag har aldrig gillat försäsong särskilt mycket men ju mer rutin man får på det och lär känna sin kropp och dess signaler, ju roligare blir det i kombination med den träning vi gör.

Ett par månader sedan förra säsongen slutade på bästa möjliga sätt i Globen och i SM-finalen. Vad är ditt bästa minne från finalen och har du något annat roligt minne från säsongen?

-> Ögonblicket vid slutsignalen när vi springer mot Frisk som slänger av sig hjälmen och vi hoppar på henne och förstår att vi vunnit. Den känslan är varför jag spelar innebandy, det är allting på samma gång. Alla sekunder av träning, skratt och gråt med laget förminskat i ett ögonblick, magiskt och när jag ser bilderna från finalen kan jag känna den känslan lite igen vilket är otroligt! Från säsongen är det lite svårare, allt ifrån semifinalserien och alla små och stora ögonblick därifrån till skratt på träningarna. Men jag minns dock en träning när jag spelade med Iza, Julia, Alice och DJ. Några av oss var slitna och vi sa till varandra att "vi spelar runt och tar det lite lugnt" vilket på något sätt ledde till att vi var fullkomligt, otroligt bra. Jag tror faktiskt aldrig att jag spelat i en femma som spelat så bra under en träning eller match. En minnesvärd stund, trots att det bara var på träning.

Hittills under sommaren, vad har du hunnit med? Har du några andra planer under sommaren?

-> Jag är nyss hemkommen från Student-VM i Polen som slutade i ett brons. En minnesvärd upplevelse med massa härliga människor! Nu är jag hemma i Sandviken i någon dag innan jag åker till Italien med min sambo och hans familj. Efter det väntar några dag på hemmaplan innan det är dags för Gosias bröllop i Polen!

Tills nästa säsong drar igång är det mindre än en månad kvar. Är det något speciellt du ser fram emot med den? Vad blir dina personliga mål med den?

-> Jag vill alltid vinna och vi kan bli ännu mer historiska med tre raka SM-guld, så då kommer det vara mitt huvudmål. Sen kommer Champions Cup spelas på så nära hemmaplan det går för min del. Förorten till Sandviken är Gävle och där kommer Champions Cup spelas i början av nästa år vilket är otroligt inspirerande. Personligen hoppas jag givetvis på att utvecklas mer och bara bli bättre och bättre.

En sista avslutande hälsning till alla supportrar?

-> Ni vet vart världens bästa lag håller hus - vi ses där i höst!