Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Onsdag
21 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 1 match

"Vi har kul tillsammans och då kommer resultatet därefter"

5 februari 2018 10:00

För IKSU:s hårdskjutande back Louisa Turton blir derbymatcherna mot IBK Dalen lite extra speciella då hon tidigare representerat klubben. Hör vad Turton har att säga om IKSU:s form, det stundande derbyt och vad som blir viktigt i matchen.


IKSU kommer från fem raka vinster varav tre varit mot topplag. Varför tror du laget gått så stark efter jul?

Efter jul har det varit fullt fokus på IKSU för alla efter en intensiv höst med en hel del landslagsuppdrag för många. Det har avspeglat sig en bra del i spelet då vi har fått det att klaffa samtidigt som att vi har många spelare som trivs med att spela tuffa matcher. Vi har kul tillsammans och då kommer resultatet därefter.

Nu väntar IBK Dalen, vad säger du om deras säsong hittills?

Dalen har väl blandat och gett en del men nu kommer de ifrån tre raka vinster och har ångan uppe. De har en bra bredd och jag tror absolut att de har all potential att nå slutspel om de får ihop det.

Vad tror du om matchen på onsdag, vad blir viktigt för IKSU:s del?

Som vanligt när man möter Dalen får man vara disciplinerade och ha gott om tålamod, Dalen trivs med att spela ett lågt försvarsspel och vill straffa sina motståndare på spelvändningar. Med det sagt gäller det att vi är noggranna i spelet med boll och inte bjuder på allt för många omställningar. Sen brukar det kunna bli en hel del derbykänslor vilket är kul!

Derby brukar betyda bra stämning på läktaren och tufft spel på planen, varför ska publiken komma till detta derby?

Ett derby är alltid ett derby. Genom åren har man absolut bevisat att allt kan hända så det gäller att stämpla in och ta kriget på plan. Matchen har all potential i världen för att kunna bli spännande och därmed en publikvänlig match. Sevärd nå djävulskt!

Slutligen, vad blir resultatet i matchen?

Jag tror vi drar ifrån och får utdelning i tredje och vinner med 7-3.