Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

IKSU innebandy bryter med tränaren Lars Bergström

14 februari 2020 19:00

IKSU innebandy bryter med tränaren Lars Bergström. Han ersätts Magnus Norrman som tidigare lett laget till dubbla SM-guld.


IKSU innebandy bryter med tränaren Lars Bergström. Han ersätts Magnus Norrman som tidigare lett laget till dubbla SM-guld.

–> Vi har alltid filosofin att går vi in i en säsong så avslutar vi den tillsammans. Men det här laget vill hela tiden utvecklas och ta kliv framåt. Sedan i november har det varit en process där vi arbetat med frågan, säger Jocke Sjöström, klubbchef IKSU innebandy. I ett sådant här läge är det lätt att man bara belyser det negativa, men stora delar av den resa vi haft tillsammans har varit positiv. Nu kom vi dock till den punkt när spelarna inte längre trodde på det och det behövdes en ny röst och en förändring.

Lars Bergström kom in som tränare i klubben inför säsongen 18/19.

-> Beslutet är väl förhållandevis enkelt, jag och gruppen känner samma sak – att det behöver hända något. Spelargruppen ville ha en förändring och känner jag att jag inte har förtroendet så ska jag inte vara kvar. Spelarna ville ha en förändring och jag har ingen prestige i att hålla mig kvar. Jag känner att jag inte kunnat ge dem super-super-elit på alla bitar, som planering och feedback där jag kanske har brustit. Jag har inte riktigt nått fram, säger Lars Bergström.

Magnus Norrman är ett bekant ansikte för många spelare och har varit delaktig i lagets två senaste SM-guld. Norrman har redan haft den första träffen med laget och kommer leda laget på söndag när det är dags för hemmamatch mot formstarka Endre IF.

–> Det är en ära att vara tillbaka, det känns sjukt kul och jag är taggad. Jobbet är gjort av Lasse och övriga ledarteamet. "Lasse" har gjort en lång och stark resa med IKSU och nu är det bara att lägga in en högre växel och boosta självförtroendet på spelarna. – Jag är en vinnare och förlora finns inte på min karta. Varje byte är lika viktigt som en SM-final, säger Norrman.

–> Magnus har ett stort klubbhjärta och känner till många av spelarna vilket känns viktigt när det är så kort kvar på säsongen. Vi tror att han har de egenskaper som behövs för att lyfta laget ytterligare. Han är en grym ledare som är bra på att motivera, få en grupp att må bra och kommer in i det roligaste skedet av säsongen, avslutar Jocke Sjöström.