Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Dags för Innebandyfesten!

13 april 2018 08:43

Som tvåa i gruppen och vinst i de tre kvalstegen är ni IKSU/IKSU ungdom på plats i Uppsala och på Innebandyfesten. Hur långt kan laget ta sig?


Äntligen är det dags för Innebandyfesten - juniorinnebandyns slutspel och SM-final under samma helg. Efter att IKSU/IKSU ungdom kommit tvåa i sin grupp bakom RIG Umeå (också med på innebandyfesten) väntade nu tre kvalsteg för att ta sig vidare. Det första gick mot Sundsvall/Ankarsvik där två segrar på borta- och hemmaplan tog laget vidare till steg två. Där väntade Thorengruppen/Gimonäs i två nya matcher som även dem innebar seger för IKSU/IKSU ungdom. Sista steget innan Innebandyfesten innebar en match och det på bortaplan mot Bele Barkarby i Stockholm. Efter en jämn och tuff match kunde till slut IKSU/IKSU ungdom vinna med 5-4 och gå vidare till helgens Innebandyfesten.

IKSU/IKSU ungdom börjar sitt gruppspel med två matcher under fredagen. Först ut är matchen mot Nykvarn klockan 16:30. Andra matchen spelas 20:00 mot Hovslätts IK. Gruppens tredje omgång spelas under lördagsmorgonen, då får IKSU/IKSU ungdom ta sig an Åstrop/Kvidinge klockan 11:00. Placerar sig laget på någon av de två första platserna i gruppen tar de sig vidare till semifinal. Då spelas de matcherna på lördag kväll, antingen 17:30 eller 19:30. Skulle IKSU/IKSU ungdom placera sig trea eller fyra i sin grupp blir det istället placeringsmatcher under lördagen och söndagen. ALLA matcher från Innebandyfesten kan ni se HÄR!

Här följer en intervju med tränare André Jernbergs tankar inför "Festen", gjord av ibnytt.

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?

-> JAS-säsongen har gått enligt plan, vi har väl egentligen bara haft en svacka i Januari då vi förlorade tre matcher annars har vi vunnit resten. Sen Februari har vi börjat träna ihop laget som består av spelare från tre olika lag och förhoppningsvis gör vi våra bästa matcher under Festen.

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?

–> Våran målsättning har hela säsongen vara att ta oss till Festen trots att vi har ett ganska ungt lag (5st 00-or & 5st 01-or samt resten 02/03-or) och det lyckades vi med, nästa mål är att vinna JAS-slutspelet. Uppläget på våran serie var lite speciell då vi var sju stycken lag som möttes hemma borta och efter det spelades ett förkval till playoff dit alla kvalificerade sig så vi har kunnat spela ganska brett i serien och använt 5 stycken målvakter och 30 stycken utespelare. Sen förkvalet har vi finslipat mer på detaljer i spelet samt börjat bygga laget för att kunna göra en så bra avslutning som möjligt. Det har blivit en del vinna eller försvinna matcher på slutet vilket varit roligt och stärkande för laget eftersom vi vunnit dom.

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i?

–> Har tyvärr dålig koll på övriga lag i gruppen men det är säkert riktigt bra lag eftersom dom tagit sig dit men vårat fokus ligger på våran egen prestation och att spela en offensiv kreativ fartfylld innebandy som är utvecklande för spelarna och sporten men även kul att titta på för publiken. Samma tänk som vi har med vårat Elitlag.

Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen?

–> Samma som sagts tidigare ingen super koll på övriga lag men vi hade ju RIG i våran serie och dom är bra, man kan väl säga att dom är lite som ett ”landslag” så allt annat än seger för dom är väl ett misslyckande sen hörde jag när vi mötte Bele Barkaby i Playoff att Nacka har ett par riktigt vassa spelare så säger väl dom lagen.

Är det någon i ert lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten?

–> Tycker vi har grymt många talanger i vårat lag som är roliga att titta på, men det är väl svårt att inte nämna Maja Viström som spelat till sig en plats i vårat Elit lag, hon har verkligen ett brett register.