Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Onsdag
21 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 1 match

IKSU-medaljer i SDF-SM

8 januari 2018 08:24
SDF-SM

I helgen avgjordes SDF-SM i Umeå för landets bästa 16-åringar. Västerbotten och Västernorrland hade båda två IKSU-tjejer i lagen - och hamnade i samma grupp.


Efter idel segrar och en målskillnad på 29-1 stod Västernorrland och IKSU Elits Maja Viström som gruppsegrare. Hos grupptvåan återfanns fyra IKSU-bekantingar, Amanda Strömberg, Kajsa Lindmark, Alva Grenholm och Emmy Wretell. Kvartetten, spelandes i IKSU Ungdom till vardags, var alla bidragande till Västerbottens andraplats i gruppen och de två länslagen var båda vidare för kvartsfinal.

Med varsin uddamålsvinst i kvartsfinalerna väntade nu Östergötland för Viströms Västernorrland och Stockholm för Västerbottens IKSU-tjejer. Med två mål blev Viström en starkt bidragande orsak till Västernorrlands 5-0 vinst och avancemang till finalen. För Västerbotten räckte en fin prestation i semfinalen inte hela vägen. Laget fick istället nöja sig med ett välförtjänt brons.

Finalen mellan turneringens två bästa lag blev en jämn historia. Efter att lagen målmässigt följts åt till att det endast återstod fem minuter av matchen, avgjorde Stockholm och fastställde resultatet till 4-3. Ett historiskt silver för Västernorrland men med en Maja Viström som poängligasegrare och uttagen i All-Star Team.

För Maja väntar nu en träningsvecka innan nästa match stundar, hemmamatch med Elit mot Täby FC på söndag 14/1. För Västerbottens fyra Ungdomstjejer blir väntan något kortare, 13/1 möter IKSU Ungdom Stockholmslaget Bele Barkarby på bortaplan kl. 16.15.