Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Övertidsseger i tuffa seriefinalen

11 februari 2019 09:10

En repris på de senaste två säsongernas finallag spelades i lördags på IKSU sport. De 800 personerna på läktaren fick valuta för pengarna av vad de såg.


Trots chanser åt båda håll skulle det dröja fram tills 16:05 in i den första perioden innan första målet skulle komma. En snabb och effektiv kontring, med pass från Tova Eriksson till Sofia Joelsson och med avslut av Emelie Wibron tog hemmalaget IKSU ledningen. Redan nästa byte skulle dagens andra mål komma. 2-0 föranleddes av en brytning på mittplan av Cornelia Fjellstedt och sedan en snygg inbrytning och ett fint avslut av Amanda Delgado Johansson. Innan periodens slut kom matchens tredje mål, detta genom Mora och ställningen var nu 2-1.

En ny effektiv kontring skulle föranleda IKSU:s tredje mål för dagen. Fjellstedt upp till Myra Aggestål som i ett två mot ett läge kunde passa fram Delgado Johansson och ställningen nu var 3-1. Gästarna skulle målmässigt komma ikapp efter två nya mål och ställningen inför den tredje perioden kunde inte vara jämnare, 3-3.

Trots ett kraftigt spelövertag från IKSU var det Mora, på straff, som tog ledningen för första gången i matchen. Med mängder av chanser för hemmalaget och en del farliga lägen för bortalaget fick publiken vänta länge innan nästa mål. Hög press av IKSU genom Maja Viström och Veera Kauppi föranledde bruten boll och inspel av Kauppi till en fristående Aggestål i mitten och kvitteringen var nu ett faktum. Med 4-4 efter full tid väntade nu förlängning. En förlängning där det skulle bli spel 4 mot 3 efter en Mora-utvisning med tre sekunder kvar av de 60 minutrarna. Efter en rensning av Mora kunde Veera Kauppi bryta, avancera och slutligen spela fram en friställd Joelsson som kunde säkra två poäng för IKSU.

Målskyttar IKSU: Amanda Delgado Johansson 2, Emelie Wibron, Myra Aggestål, Sofia Joelsson

IKSU - KAIS Mora 5-4 efter förlängning (Skott: 36-31)

Highlights!