Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Onsdag
21 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 1 match

"Att vi fick avsluta sådär är helt enkelt magiskt"

13 mars 2018 10:51

Efter fjolårets SM-guld valde schweiziskan Nina Bärtschi att ta en paus från innebandy och flytta hem till alplandet. Läs en intervju med teknikern från Bern om vad hon gör nu, SM-guldet och hur hon höll på att förstöra Alice Granstedts comeback.


Hur har tiden varit de senaste nio månaderna sen du lämnade IKSU och Umeå? Vad har du gjort sedan dess?

Det kändes konstigt i början, jag tycker om Umeå och IKSU, så på ett sätt var jag ledsen men å andra sidan längtade jag efter att komma hem. Min vardag blev givetvis annorlunda och eftersom jag inte hade några bestämda planer efter SM-guldet och säsongen. Jag bestämde mig först för att flytta hem men innan det tog jag lite ledigt, först här i Schweiz för att kunna vara hemma lite och sedan valde jag att åka till Bali och Singapore för att njuta av sommaren. Vardagen har börjat här igen, just nu jobbar jag som grafisk designer och njuter ledigheten på helgerna. Jag gillar att resa till olika platser här i Schweiz och närmare platser utomlands. Exempelvis har jag flygit till Barcelona för att shoppa och ibland försöker jag så gott det går att göra lite aktiviteter som att åka skidor! Man har ju lite mer tid utan innebandyn.

Hur mår kroppen?

Det har varit lite upp och ner, men jag hoppas att jag kan leva helt utan smärta i vardagen snart.

Det blev två säsonger i IKSU, vad säger du om dem?

Det började egentligen med att jag fick en flygbiljett med enkelväg mot Umeå, det var lite läsktigt men ändå så otroligt spännande. Det känndes som en jäkligt lång semester i början. Jag trivdes snabbt i Umeå och IKSU, att spela innebandy med så många stjärnor på den här nivån är en dröm och har varit sjukt kul. Det var dock svårt att komma in i tempot och det var inte varit lätt med språket i början men jag försökte att ge mitt bästa. Jag fick lära mig otroligt mycket på och utanför planen och tack att vare omtänksamma människor har det varit en magiskt upplevelse. Tyvärr blev det bara två säsonger men jag kan bara rekommendera ett sådant äventyr till alla spelare!

Beskriv förra säsongen och SM-guldet!

Vad kan man säga, det är inte möjligt att beskriva, ett minne som jag aldrig kommer att glömma. Jag är så tacksam att jag fick vara med detta lag och att jag fick uppleva det. Det var en otrolig säsong från laget och att vi fick avsluta sådär är helt enkelt magiskt.

Vad tänker du om att spela innebandy i framtiden och vad vill du göra utanför planen annars?

Jag vet faktiskt inte, det är en svår fråga. Egentligen vill jag bara vara frisk och sen visar det sig vart jag hammnar i framtiden. Som idrottare vill man ju helst bestämma själv när man vill sluta men det finns dagar som jag känner att jag vill börja igen. Men att sluta med ett SM-guld är ju inte så dåligt det heller! Just nu har jag mer saker att göra och planer utanför innebandyplanen men om jag får drömma då skulle jag vilja resa runt världen nån gång. Jag skulle också vilja jobba ihop och spara pengar för att köpa en stuga nära Umeå!

Har du något annat roligt minne som hänt, på eller utanför planen?

Haha jag är ju en liten klantig person, så det finns många roliga saker som har hänt mig! Två saker kommer jag på direkt.

Jag får direkt ont i magen när jag tänker på detta. Det var på en helg då vi hade bortamatch och Alice Granstedt hade planerat sin comeback på den matchen mot Rönnby. Hon åkte ner till Stockholm lite tidigare så hon gav sina klubbor till mig så det var mitt ansvar att ta hennes klubbor till matchen. Jag tänkte jag säger till DJ (Amanda Delgado Johansson) att hon ska påminna mig på morgonen så att jag tar med klubborna från omklädningsrummet och med till bussen, allt var planerat väl! Tydligen inte så välplanerat, för när vi har kommit fram till Västerås var Alices klubbor kvar i Umeå! Jag fick panik och jag var nära på att gråta men tack vara vår bästa sportchef Jocke, snälla Mora-spelare och DJ:s föräldrar fick Alice sina klubbor i tid! Det var inte roligt alls just där men en grej som man kan skratta över nu.

Den andra saken var att jag svarade en gång på frågan hur gammal jag är. Istället för att svara 23 år svarade jag istället med 73, helt övertygad om att jag svarat rätt på svenska. Alla skrattade, framförallt Malin Nilsson, och jag fattade ingenting!

Hur tror du att det går för årets IKSU-lag?

Jag har inte sett så många matcher, men jag vet att klubben och laget jobbar hårt. De kommer spela i Globen, det är jag helt övertygad om och jag hoppas det för laget!

Med varma hälsningar från schweiz:) /Nina #71