Fredag
22 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Fredag
13 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Söndag
22 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Söndag
12 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match

"Vi känns bättre förberedda och mer svårslagna nu än vad vi gjorde senast"

12 januari 2018 11:30

I helgen väntar toppmötet mellan IKSU och Täby i Umeå. Inför matchen på söndag berättar Emelie Wibron om sina tankar om matchen, säsongen hittills och varför hon egentligen spelar med nummer 26.


IKSU:s assisterande kapten Emelie Wibron har hittills haft en väldigt framgångsrik säsong. Med så väl Champions Cup som VM-guld och priset som VM:s mest värdefulle spelare siktar hon nu in sig på att slå helgens tuffa motståndare, Täby. Hur tänker hon då först och främst om:

förra helgens två vinster mot Warberg och Karlstad...

Matchen mot Warberg blev en riktigt rolig start på det nya året med mycket publik och bra stämning i hallen. Det märktes att vi var spelsugna efter juluppehållet och jag tycker verkligen att vi visade mycket vilja på planen. Tyvärr så studsade bollen kanske lite mer än vanligt och om vi hade kunnat ha bättre kvalité i passningsspelet hade det nog blivit ännu större siffror. Mot Karlstad blev det kanske inte en lika underhållande match för publiken, men tre lika viktiga poäng för oss ändå. Mycket närkamper och tufft spel, som alltid mot Karlstad. Emelie Fällman var riktigt bra i målet och räddade oss de gånger vi bjöd Karlstad på spelvädningar, så det blev en ganska klar seger trots att det inte var något skönspel.

hur säsongen har känts personligen och prestationsmässigt för henne själv...

Jag tycker att det har känts bra hittills under säsongen och känner mig väldigt laddad inför andra halvan av säsongen. De matcher vi har förlorat har jag kunnat känna att jag borde ha gjort mål på något läge jag missat eller på något annat sätt bidragit till att vi skulle gjort mer mål framåt, men annars har inte poängen någon särskild betydelse.

söndagens toppmatch mot Täby...

Det blir väldigt kul att möta ett topplag igen. Vi känns bättre förberedda och mer svårslagna nu än vad vi gjorde när vi möttes under säsongsinledningen och förlorade med uddamålet. Jag tror Täby kan vara det topplag som är svårast av alla att slå, så det blir nog en jämn match men vi kommer göra allt vi kan för att ta tre poäng.

vad det skulle betyda att vinna SM-guld igen...

Obeskrivligt mycket! För mig är SM-guldet det utan tvekan största målet med säsongen.

varför hon valde att spela med nummer 26...

För att jag känner mig som ungefär 26 år!